La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Welkom in de woning van Ann, Nicolas en hun twee kinderen Laure en Lukas. Enkele jaren geleden lieten ze hun oog vallen op een charmante woning en besloten die volledig te renoveren. Ze kozen voor een bijbouw en creëerden zo de ruime en open leefruimte waar ze van droomden. Het enige waar ze nog naar verlangde in die ruimte, was een home office die door het hele gezin kan worden gebruikt.

Door de uitbouw ontstond er, op de plek waar vroeger de keuken was, een leeg hoekje zonder invulling. Perfect dus voor een bureau op maat van hun gezin! Samen met onze interieurarchitect richtten ze de plek in het midden van de woonkamer in als een strakke, maar toch gezellige werkplek. Ontdek hun verhaal in de video.

Een multifunctioneel bureau

Als ouders van twee kinderen, moeten ze regelmatig multitasken. Een ideale home office voor hen is er dus één die gebruikt kan worden door heel de familie. Hun wens was een plek waar dochter Laure haar huiswerk kan maken terwijl mama of papa meekijkt, maar ook een plek waar ze rustig op de computer kunnen werken of online kunnen bestellen. Het bureau moest zeker ook kunnen dienen als opbergruimte voor het speelgoed van Lukas. Het ligt bovendien centraal in de leefruimte en dus vonden ze het ook belangrijk dat het perfect zou passen in het hele interieur.

Praktische werkplek met veel opbergruimte

Het bureau is een plek geworden waar de post en facturen netjes opgeborgen zijn en waar de printer staat. Vroeger verstopten ze die op zolder, omdat hij nogal wat plek inneemt. Vandaag is hij binnen handbereik én mooi weggeborgen achter deurtjes. Ze hoeven dus niet langer al die trappen op om iets af te drukken. Tijdbesparend en enorm praktisch! Ze kozen voor een uittrekbare legplank om gemakkelijk aan de printer te kunnen. Onze interieurarchitect dacht bovendien ook nog aan zaken waar Ann en Nicolas niet meteen aan dachten, zoals een plaats in de kast voor gezelschapsspelletjes.

De blikvanger in de woonkamer

Het bureau is een echte eyecatcher geworden en past heel goed in hun modern interieur. Dankzij de open nissen kunnen ze ook leuke decoratieve elementen, zoals een plantje, de radio, boeken of foto’s tentoonstellen. Voor hen was het ook heel belangrijk dat de wereldbol een plaatsje kreeg, zodat hij helemaal tot zijn recht komt. De interieurarchitect heeft hier speciaal een open nis voor voorzien die op maat gemaakt is. Ze nam de afmetingen van de wereldbol en paste het ontwerp van de nis hierop aan. Samen kozen ze om ledverlichting toe te voegen om hem nog meer in de kijker te zetten.

De kleuren van het bureau

Voor dit belangrijk detail vertrouwden ze op het advies van onze interieurarchitect. Op basis van de huidige kleuren in hun interieur stelde ze verschillende combinaties voor. Eerst dachten Ann en Nicolas aan een zwarte home office met houttinten, maar uiteindelijk gingen ze voor een donkergrijze kast met lichte houten accenten. Strak en modern, maar tegelijk ook warm en speels.

Het hart van de woning

Het gezin van vier gebruikt hun home office de hele dag door. Hoewel hij voor iedereen een andere functie heeft, zorgt hij ervoor dat ze meer samen zijn. Omdat alles nu een eigen plekje heeft, is er ook meer rust in de leefruimte en leven ze perfect in harmonie in hun interieur.

Wil je dit nieuwe schooljaar ook graag een op maat gemaakte bureau in jouw woning integreren? Aarzel dan zeker niet en maak een afspraak in je dichtstbijzijnde Camber showroom en geniet van onze Back to school actie! Onze interieurarchitecten geven je advies en realiseren graag een vrijblijvende offerte op maat.